Átmenetileg szüneteltetik a Nyírbátori Szakrendelő működését. A megyében is csúcsokat dönt a Covid-19-es megbetegedések száma. A járvány harmadik hulláma olyan mértékben terheli le a megyei egészségügyet is, hogy, átmenetileg szüneteltetni kénytelenek a nyírbátori és a fehérgyarmati szakrendeléseket is. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy Fehérgyarmat esetében kórházról van szó, ahol , jelen helyzetben nem tudnak szakrendelői feladatot ellátni. A két  rendelő szakorvosait a járvány ellen vetették be. . A fehérgyarmati kórház gyakorlatilag COVID kórházként működik. Ma azt lehet tudni, hogy a szakellátások 3 hétig szünetelnek.

Mind Nyírbátorból, illetve a térségéből, mind a Fehérgyarmatról, s térségéből sűrgősségi ellátásra Nyíregyházára kell menni, a Jósa András Oktatókórházba, illetve a Mátészalkai Kórházban kaphatják meg az ellátást.

 A Nyírbátori Szakrendelőben jelenleg oltópontok működnek. Ide azok az oltásra regisztráltak kerülnek, akiket a háziorvosuk kiértesít. Nyírbátorba 22 háziorvosi körzetből küldik az embereket. Első időszakban az időseket (80-90 év között) oltották. A jelen gyakorlat már elég vegyes képet mutat, ami a korösszetételt illeti. Mint megtudtuk, a Szakrendelőben oltottak korát  azzal lehet jellemezni, hogy 18 év fölöttiek.  

A Szakrendelőben , hivatalosan 4 oltópont és egy mobil oltócsoport működik. A valóságban, ez inkább 2-3 oltópontot jelent, s az idősotthonokban végzett oltások után a mobil oltócsoport sem működik. Az oltások jó tempóban haladnak. Csak a Szakrendelőben , szerda estig 1687 embert oltottak be.  Ezen a helyszínen Pfizer, Astra Zeneca és Szputnyik V  vakcinákat használnak.  A Nyírbátori Szakrendelő oltópontjai hétvégén is folyamatosan működnek.