Zárt kapuk mögött folyik a munka a kuckóban. A tervek természetesen egészen másak voltak a mostanihoz képest. Felújítás belül, tereprendezés kívül – ez tölti ki jelenleg az Ifjúsági és Családi Kuckó munkatársainak mindennapjait. Kovács Ádám, ifjúsági referens tájékoztatta szerkesztőségünket.

  • A kuckót is érintette a kormányzati döntés, melynek értelmében március 17-től zárt kapuk mögött működünk. És ezt erősen zárójelbe kell most tenni. Az intézkedések elsőként a civil terek működését szabályozta. Így jobb híján mi most a felújítást és a kinti tereprendezést tudjuk végrehajtani. Várjuk, hogy minél hamarabb újranyithassunk majd.

A munkálatok a belső tereket és az udvari részt is érintik. Bár a kuckót egy éve adták át újra egy komoly fejlesztést követően, az elmúlt időszak alatt éppen a használatból adódóan vált esedékessé egy frissítő, tisztító falfestés.

  • A festési munkálatokat követően az udvaron jelenleg igyekszünk fellazítani a talajt, eltávolítani a még a felújítás után, korábbról itt maradt törmeléket, majd elsimítjuk a területet, ugyanis füvesíteni szeretnénk.    

Az Ifjúsági és Családi Kuckó a város szívében szinte mindennap várta a családokat, a fiatalokat a korlátozásokat megelőzően. Bizonyára sokaknak hiányzik mindaz, amit ez a hely tud nyújtani akár a hétköznapokban is.

  • A kialakult helyzet a szervezett programok közül a „Tavasznyitó Bált” érintette elsőként, ami ugye elmaradt. Abban viszont nagyon bízunk, hogy a júniusi sulizáró programunk megtartható lesz. Ennek pontos időpontja: 2020. június 13.

eni