Rendkívül súlyos következményekkel járhat az akár még idejében kezelt koronavírus betegség is. A tragédiákat illetve a súlyos megbetegedést csak és kizárólag ma a védőoltással lehet elkerülni.

Nyírbátorban is több fiatal került kórházba az elmúlt időszakban, ami utal arra, hogy komolyan kell venni ezt a betegséget. Dr. Ágyi Rózsa háziorvos erősen ajánlja a védőoltás felvételét. Szerinte egyelőre nincs más lehetőség a Covid-19 járvánnyal szemben.

"Bármely vakcinát merjük ajánlani mi háziorvosok. Arra biztatjuk azokat a betegeinket, akik nem olyan krónikus betegségben szenvednek, ami ellenjavallja a vakcinák felvételét, ha lehet, ne válogassanak, mert lehet, hogy hónapokat is igénybe vesz az, mire az a vakcina megérkezik, amire nagyon sokan várnak és azalatt sajnos a betegséget elkaphatja bárki." - nyilatkozta a háziorvos. A doktornő elmondta azt is, hogy nagyon sokan felvették a védőoltást.  

Érdemes regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Viszonylag hamar sorra kerülnek azok is, akik csak most fognak regisztrálni. A háziorvosok azt kérik, hogy ne a rendelőben, hanem a vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio internetes oldalon ellenőrizzék, hogy sikeres volt-e a regisztrációjuk.