2021. 06. 08. Megindult a turizmus

2019. 06. 24. Beindult a strandszezon

A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő hivatalosan is megnyitotta a nyári strandszezont.

2019. 06. 24. Tanévzáró party a Kuckóban

Hagyományteremtőként először rendeztek Tanévzáró partyt Nyírbátorban, június 14-én.

2023. 08. 29. BÁTORI KORZÓ

A július a könnyedebb zenei rendezvények ideje volt Nyírbátorban. A népszerű Bátori korzó koncertjei a Szabadság téren kaptak helyet július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én, péntek és szombat esténként, illetve augusztus 19-én.

2023. 06. 16. GYERMEKNAP

Annyi bizonyos, hogy nálunk a „minden nap gyermeknap” elv a gyakorlatban azt jelentette, hogy már szombaton is vasárnap volt, mert idén, a május végi, utolsó szombaton volt a gyermekuralom a régi kettes iskola udvarán. 

2021. 05. 19. KI A LIGETBE

ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR A LOVARDÁBAN

A város egyik, ha nem a legkedveltebb szabadidős tere új szabadidős létesítményekkel csalogatja a nyírbátoriakat a Lovardába. Elkészült egy nagy filagória és sütögetőhely és a kicsiknek egy izgalmas játszótér is.

2021. 02. 17. Bátori szalagos fánk

Nehéz időszakot élünk a járványhelyzet miatt. A programok között pedig ilyen idő tájt minden korosztály számára igazi szórakozást jelentenek a farsangi bálok, összejövetelek. Ezek a rendezvények idén elmaradnak, de a fánk, a farsangi fánk talán felidézi bennünk valamely korábbi kedves farsangi élményünket. A fánk, bár tipikus farsangi finomság, mégis minden családban többször is asztalra kerül egy évben leginkább az unokák kérésére. A Báthori István Nyugdíjas Klubban pedig már szokás, hogy minden farsangi időszakban összejönnek a klubtagok, néhány hölgy kisüti a több száz fánkot és valamennyien jelmezbe öltözve mulatnak együtt. 

2020. 09. 22. Színházi előadás a színházteremben

Igen furcsán alakult az első olyan színházi évad Nyírbátorban, amikor a szervezők végre tükörbérletet hirdethettek a nagy érdeklődés miatt. Az ismert okok miatt új időpontokat kellett keresni a járványhelyzet miatt törölt előadásoknak. Az utóbbi időben már az is nagydolognak számít, hogy a Kulturális Központ színtársulatot fogadhatott, akik a nagyteremben léphettek színpadra. Ezúttal a hazánkban igen kedvelt Michael és Ray Cooney-művek egyikét vitte színre a Bánfalvy Stúdió. Beleznay Endre főszereplésével mutatták be a Nicsak, ki lakik itt? című darabot két egymást követő napon. 

 

2020. 05. 29. Megnyitott a kemping

Kihasználva az elmúlt hónapokban kialakult kényszer szülte csendet a Sárkány Kempingben elvégezték a karbantartási, festési munkálatokat, így 05.29-től zavartalanul fogadják a vendégeket az apartmanokban, illetve a lakókocsival érkezőket is. A kemping egyelőre a belföldi turistákra számíthat. A vendégek nagy részét jelentő határon túlról érkező látogatókra vonatkozó szabályok ugyanis még nem teszik egyértelműen lehetővé a többnapos munkán kívüli utazásokat.

2020. 05. 29. Strandnyitás - 2020.05.30.

STRANDNYITÁS

Szombaton nyit a nyírbátori strand. A legtöbb szabály a fürdő házirendjéből ismert, néhány olyan van, amit a járvány miatt kell betartani. A strand területén a korábbi 1000-1200 fő helyett most kb. félezer vendég tartózkodhat egyszerre.

2020. 05. 12. Nem zárt be a fürdő, és mégis újra nyit

Tulajdonképpen most is lehetnének vendégek a fürdőkben, mert hivatalosan azok nem is zártak be hazánkban, de a különböző korlátozások miatt egyértelműen elmaradtak a látogatók. Már március első felében látszott, hogy az éves tervet újra kell gondolni és valamennyi karbantartási, felújítási munkát hamarabb el kell végezni a tervezettnél. A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő május 30-tól nyitja meg kapuit a strand vendégei előtt. A korlátozások miatt csak a külterületi részeket lehet a fürdőzők rendelkezésére bocsátani.