STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG
Szokás szerint nagy siker volt a nyári Bátori Sportnap. A népszerű program otthona hetedik alkalommal is a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő volt, ahol a szervezők ideális körülményeket biztosítottak a sportolók számára a versenyzésre és az azt követő kikapcsolódásra.

Az alap rendezvény, a Strandröplabda Bajnokság volt, ahol két pályán összesen húsz csapat mérkőzött meg két kategóriában. A játékosok többsége már többször megfordult a nyírbátori tornán, mely a megyén belül és kívül, sőt a határon túl is népszerűnek számít, így a romániai Zilahról és a szlovákiai Királyhelmecről ismét érkeztek csapatok. Ezenkívül számos baráti csoport, munkahelyi közösség, sőt Nyírbátorból elszármazottak is neveztek a tornára, ami mögé ebben az évben fő támogatóként az Unilever Magyarország Kft. állt be. Az amatőr kategóriában a PLG, a profiknál a Röplabdázók nevű csapat lett az Unilever Kupa nyertese.


 


 

DRAGON RACE

 

A hetedik Dragon Race futóverseny is hozott egy újítást, a ninja próbatételt, amelyben az 50 méteres pályán rendkívül sok erőnléti akadállyal birkóztak meg a bátor jelentkezők.

A néhány éve elindított terepakadályfutás stabilan beépült a magyarországi hasonló versenyek közé. A sportnap igazi kihívást jelentő akadálya talán a reggeli vihar lehetett, de a délelőtt folyamán olyannyira kisütött a nap és meleg lett az idő, hogy az erdőben még a párával is meg kellett küzdeniük a futóknak.

Többek között a Szénaréti tóban, a környező erdőben és a Sárkány fürdő területén is volt kiépített akadály/akadálypálya, közülük volt olyan, amellyel csak kevesen tudtak megbirkózni. A terepfutásnak is hódolhattak, akik inkább csak „simán futni” szerettek volna.A legnépesebb futam a gyerekfutam volt, ami után a habpartyn tetőtől talpig habosak lehetettek kicsik és nagyok is.


 

 


SÁRKÁNY KUPA

A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő nevéhez méltán fűződik a sport. Az úszás, a futás, a strandröplabdázás mellett idén a fekvenyomás is terepet kapott. A strand adott otthont már harmadik alkalommal júliusban a Sárkány Kupának, azaz a fekvenyomó bajnokságnak. A versenyre a környékről és távolabbi településekről, sőt a szomszédos országokból is neveztek sportemberek, akik számára ez egy jó felkészülési lehetőség volt a következő országos vagy világbajnoki megmérettetésekre. A legnagyobb súly, amit a nap folyamán kinyomtak, 260 kg volt.