A nyírbátori karatékák nagyot küzdöttek november 12-én és 13-án a nagyváradi  utánpótlás Shinkyokushin Európa Bajnokságon. Kerezsi Csenge U18-as korosztályban 60-65 kg közötti kategóriában Európa Bajnok, Karczub Donát U20-as korosztályban 65 kg-os kategóriában Európa Bajnoki bronzérmes lett.


A kontinensviadalra 22 ország több mint 440 versenyzője nevezett. A magyar válogatott keretbe került Papp Réka is, aki viszont betegség miatt nem tudott az eb-n részt venni.


“Nagyon szerettem volna Európa bajnok lenni. A döntőben litván ellenfelem volt, féltem picit tőle, mivel a litvánok köztudottan erősek, viszont úgy álltam hozzá, hogy mindent kiadok magamból, így szerencsére tudtam nyerni. Az volt a taktikám, hogy minél többet próbáljak meg ütni és még inkább rúgni, mint amennyit szoktam.” - mesélte élményeit Kerezsi Csenge. Az újdonsült európa bajnokot büszkeség töltötte el, amikor a magyar himnuszt a dobogó legfelső fokán énekelhette.


“A sportban mindig tervezünk, elvégezzük a munkát és várjuk a gyümölcsét. Most gyakorlatilag minden a tervek szerint alakult, ez nagyon nagy öröm számomra is és a versenyzők számára is. Reálisan egy dobogós helyet nagyon szerettem volna, de így, hogy kettő lett, ez a legszebb álmainkat is felülmúlta.” - említette Karczub Miklós a válogatottak edzője. Hozzátette: az idei Európa Bajnokságot a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg.


“Az aranyéremért utaztam ki, viszont az elődöntőben a sorsolásnak köszönhetően egy nagyon erős, grúz ellenféllel kellett küzdenem. Véleményem szerint a döntőben kellett volna találkoznunk, mivel mi voltunk a súlycsoportunk két esélyese. Az elődöntő kemény harc volt, mindent beleadtam én is és a grúz srác is, látványos küzdelem volt.” - mondta Karczub Donát, aki a versenyt megelőzően Varsóban küzdött, így kisebb sérülésekkel lépett az európa bajnokságon a tatamira.


A Bátor Karate SE a továbbiakban a decemberi Litvániában rendezendő Európa kupára készül, amely egyben egy kvalifikációs verseny a jövő évi világbajnokságra.

 

Az elődöntő és a döntő visszanézhető a videóban. Karczub Donát küzdelme 10 perc 30 másodperctől, Kerezsi Csenge győztes mérkőzése 1 óra 40 perctől látható.

Polyák Dézi