KI A LIGETBE

ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR A LOVARDÁBAN

A város egyik, ha nem a legkedveltebb szabadidős tere új szabadidős létesítményekkel csalogatja a nyírbátoriakat a Lovardába. Elkészült egy nagy filagória és sütögetőhely és a kicsiknek egy izgalmas játszótér is.

 

Nyírbátorban, az utóbbi idők koncepciójának megfelelően, egyformán gondolnak kicsikre és nagyokra és főleg a tartalmas, felhőtlen szabadidős tevékenységekre.  A városban több, sok szempontból egyedi és a korábbiakban szinte elképzelhetetlenül izgalmas játszóterek, illetve az extrém sportok kedvelőit is kiszolgáló pályák épültek.  A manapság divatos, a kicsik által nagyon is kedvelt , soktornyos várak, kalózhajók hívnak kalandokra az új játszótereken, de a valamivel nagyobbak már a szomszédos pályán az extrém sportokban is kipróbálhatják ügyességüket. 

A következő lépésben egyszerre gondoltak gyerekekre és s szülőkre, ráadásul egy elképesztően szép környezetbe csábítanak az új létesítmények. Mostanában egyre inkább a Sárkányfürdő, Szénaréti tó, Lovarda térségébe járnak helybéliek és turisták is.  Igényként vetődött fel, hogy a maga nemében páratlanul szép környezetben lévő Lovarda területén, tényleg szokatlanul érdekes környezetben is meg kellene teremteni egy, akár nagyobb közösségek, baráti társaságok, családok vagy éppen sportolók számára egy olyan lehetőséget, ahol, s amikor egyszerre szórakozhatnak felnőttek, gyerekek és olyan környezetben, ahol nem csak a biztonságot, hanem kényelmet is megkapják látogatók.

Egy úniós pályázatnak köszönhetően egy nagyobb társaságot is befogadó, környezetbe illő filagóriát és hozzá kapcsolva egy többfunkciós sütögetőt építettek. A gyerekek pedig a ligetes részben elhelyezett játszóhelyeken tölthetnek felejthetetlen perceket.  A projekt eredménye, a létesítmények elhelyezkedése, a felszerelés és a játékok  minősége hosszú távra biztosítja a vonzerőt, s teszi még népszerűbbé a kirándulóhelyet.