Megindult a turizmus Nyírbátorban. Az elmúlt hétvégén számtalan turista csoportok látogatta meg a várost, s tekintették meg a helyi nevezetességeket is.

Az impozáns Báthori Várkastély is kedvelt úticél a városba látogatóknak. A legutóbb Nagyecsedről látogattak el a kastélyba, ahol a gyerekek és a pedagógusok is csodálattal tekintették meg a panoptikumot. Az élethű figurák és a korabeli környezet mindenkinek elnyerte tetszését.

A Báthori Várkastély honlapján számos információt találnak a Báthoriak ebédlőpalotájáról, a kiállításról, a nyitva tartásról és még virtuális sétát is tehetnek az épületen belül. Honlap: https://bathorivarkastely.hu/

 

Lengyelországból érkezett motorosok is jártak Nyírbátorban, akik Halinów városból indultak egy tervezett Dél-Európai körútra. Egyik állomásként Nyírbátort iktatták be, ahol eltöltöttek pár napot. 

A hosszú szünet után jól látszik, hogy egyre több turista kel útra és így Nyírbátort is úticélnak veszik. A Sárkány Apartman és Kemping is teltházzal üzemel, a legtöbben Romániából érkeztek a hétvégén is.

Honlap: http://sarkanyfurdo.hu/hu/apartmanok