A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat május 20-án Szabolcs településen tartotta az idei megyenapot, ahol több, a közgyűlés által megítélt kitüntető díjat, elismerést is átadtak. A nyírbátori születésű Majoros Bence válogatott asztaliteniszező Kovács József-díjban részesült. Az elismerést Bence távollétében édesapja vette át.


„Nagy örömömre szolgál egy ilyen kitüntetés elnyerése, amit ezúton köszönök. Mindig jó érzéssel tölt el, amikor valamilyen formában értékelik az erőfeszítéseimet a sport karrieremben, és motiválóan hat, hogy tovább haladjak az utamon” – reagált megkeresésünkre Majoros Bence.


A feltörekvő magyar generáció talán legígéretesebb tagjaként emlegetett asztaliteniszező jelenleg Budapesten készül a júniusban, Krakkóban megrendezendő Európa Játékokra, ami életében az első alkalom lesz, hogy egyéniben fog indulni. „Az idei szezonban a legszebb eredményeim az egyéni magyar bajnoki és szintén egyéni top 16 bajnokság megnyerése, illetve az Indiában tartott WTT Star Contender versenyen egyéniben a legjobb 16-ba jutás” – folytatta a profi sportoló.


Majoros Bence legutóbb a magyar férfi asztalitenisz-válogatott tagjaként részt vett az eszéki csapat EB-s kvalifikációs tornán, ahol a második fordulóban 3:0-ra legyőzték Törökországot, így kijutottak a szeptemberi malmöi Európa-bajnokságra.