Tulajdonképpen most is lehetnének vendégek a fürdőkben, mert hivatalosan azok nem is zártak be hazánkban, de a különböző korlátozások miatt egyértelműen elmaradtak a látogatók. Már március első felében látszott, hogy az éves tervet újra kell gondolni és valamennyi karbantartási, felújítási munkát hamarabb el kell végezni a tervezettnél. A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő május 30-tól nyitja meg kapuit a strand vendégei előtt. A korlátozások miatt csak a külterületi részeket lehet a fürdőzők rendelkezésére bocsátani.

 

 

Belus Tamás, fürdőigazgató érdeklődésünkre elmondta: a hazai újraindítási lehetőségekben benne vannak a strandok. Tehát nem valamennyi fürdő, hanem csakis a szabadtéri strandok. Az apróbb részletszabályok még nem jelentek meg, amelyek fontosak lehetnek majd a vendégek számára is. Ilyen például a beléptetés, a távolság megtartása, a vízminőség, stb. Megnyugtatásképpen újra szeretném elmondani, hogy a forgatott medencékben lévő klorid tartalom pillanatok alatt elpusztítja ezt a vírust. Nálunk ilyen a kisgyermek medence, a 140cm-es úszómedence és az élménymedencénk is. Arról pedig nincs semmilyen tudományos kimutatás, hogy a termálvizes medencékben esetleg fertőző maradna a vírus. Úgy tervezzük, hogy a belépéskor minden vendégünknél végzünk egy testhőmérséklet mérést. Ezzel szeretnénk kizárni, hogy lázas beteg lépjen be a területre – bár ez az általános házirendünkben is szerepel és a vendég saját felelőssége is. A megfelelő távolság megtartása is megoldható, hiszen a medencék kapacitását eleve úgy számolják ki, hogy egy-egy fürdőzőre 4-5 nm terület jusson. Ez tehát a járványhelyzettől független számításon alapul.

 

A hónap végére a burkolási munkálatokkal is el tudunk készülni, elvégezzük azokat a javítási feladatokat, amelyeket a téli felfagyások maguk után vonnak. Ezeket amennyire lehet, a kollégáim végzik, hogy minél kevesebbe kerüljünk a tulajdonosnak.

A legfontosabb kérdés számunkra jelenleg a vendéglátás területét érinti. Itt egyelőre még nem látszik minden szabály tisztán. Mivel a vendéglátó egységek nagy része nálunk kültéri, így az nem fog gondot okozni, hogy valamennyi gond nélkül üzemelhessen. Azt már tudjuk, hogy az előírásoknak megfelelően, nem lehet majd közös sótartót használni, az ételt kiadó személyeknek maszkban és kesztyűben kell majd dolgozniuk, de valószínűleg a vásárlások idejére a vendégeknek is maszkot kell viselniük a kiszolgálók védelme érdekében. Csak úgy, mint jelenleg valamennyi kereskedelmi egységben. Úgy gondolom, hogy ha minderre felkészülünk, semmi akadálya nem lehet a hónap végi nyitásnak – tette hozzá a fürdőigazgató.

A Sárkány Strand nyitási napja tehát: 2020. május 30., szombat.

eni