Tölgyes Dorottya bronzérmes lett a portugáliai Vila Realban rendezett WTT Youth Contender-versenyen. A nyírbátori élsportoló az U19-es mezőnyben az elődöntőig menetelt.

Ahogy a szon.hu is írja:

Bizony régen volt, mikor Tölgyes Dorottya ütőt ragadott nemzetközi versenyen, az osztrák Froschberg Linz gárdáját erősítő játékos tavaly februárban, a cseh nemzetközi korosztályos viadalon indult utoljára külföldön. Így nagyon várta már, hogy ismét asztalhoz állhasson és megméresse magát a korosztály elitjével, felkészülése azonban nem volt zökkenőmentes.

– Nyírbátorban készültem, sajnos sérülések hátráltattak, részleges szakadás volt az alkaromban és a teniszkönyököm is kijött. Ezért február 19-től két hónapig kényszerpihenőt tartottam, utána pedig három hetem volt felkészülni a versenyre, még az is kérdéses volt, hogy elindulok-e egyáltalán – avatott be a kulisszatitkokba Dorottya.

– Nagy köszönettel tartozom Sulomán-Mihucz Gréta gyógy­tornásznak és Pink Márk edzőnek, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna – tette még hozzá.

Tölgyes Dorottya két korosztályban, az U17-esek és az U19-esek között is ütőt ragadott múlt hétvégén a portugáliai Vila Realban rendezett WTT Youth Contender-versenyen. Saját korosztályában (U17) korán búcsút intett a további küzdelmeknek, csoportjából két szoros győzelemmel még továbbjutott, a főtáblán viszont az első kiemelt és végül a döntőig menetelő román Zahariával szemben alulmaradt.

Kép forrása: https://asztaliteniszezz.hu/az-idosebbek-kozott-jobban-ment/

Az elődöntőig menetelt

– Ez az első napon volt, és mivel nagyon régen versenyeztem, nem éreztem még a meccsszituációt. Elszoktam a versenyek hangulatától, fel kellett vennem a ritmust és meg kellett szoknom, hogy fáj a karom, néha azonban ezt nem sikerült kizárnom. Végül fokozatosan belelendültem, a „nagyok” között már egészen jól ment – fogalmazott az ifjú tehetség.

Tölgyes Dorottya az U19-es korosztályban a csoportküzdelmek során magabiztosan verte meg portugál és belga ellenfelét, a főtábla első mérkőzésén román riválisát döntő szettben múlta felül, a nyolcaddöntőben a szlovák Adriana Illasová sem tudta megállítani, a negyeddöntőben ötjátszmás mérkőzésen jutott túl a spanyol Elvira Radon. Ezzel bejutott az elődöntőbe, ott azonban útját állta a későbbi győztes üzbég Markhabo Magdieva, így Tölgyes Dorottyának a bronzérem jutott.

– Ő úgymond sötét ló volt a mezőnyben, eddig nem hallottunk róla és kiemelkedő korosztályos eredményei sem voltak. Nagyon nehéz volt ellene, mert mindkét borítása szemcsés volt és elég furcsa stílusban is játszott, ilyen stílusú játékossal még nem is játszottam, nagy meglepetés volt az itteni szereplése. Az utóbbi három hónap tükrében mégsem vagyok elégedetlen, nem számítottam ilyen eredményre, régóta szerettem volna nemzetközi versenyen dobogóra állni, nem gondoltam volna, hogy ez most ilyen állapotban sikerül – mondta boldogan.

Sűrű a programja

Tölgyes Dorottya ezzel az eredménnyel értékes ranglistapontokat szerzett, ráadásul egyel idősebb korosztályban. Ami a közeljövő programját illeti, a 17 éves versenyző júniusban klubcsapatával vesz részt az osztrák bajnokság rájátszásában, majd Szlovéniában indul egy korosztályos nemzetközi versenyen. Ezt követően a horvátországi Varasdon áll asztalhoz az U19-es Európa-bajnokságon, amelyen egyéniben, csapatban és párosban is megméreti magát.

Forrás:https://szon.hu/sport/helyi-sport/bronzermet-nyert-portugaliaban-a-nyirbatori-versenyzo-5077504/?fbclid=IwAR3FpiUoZAA-X7xZkWB6ehimGirPBlPn-BlNEnLSrsL0gfWqXVsh-E429aw

 

Dorottya eredményei: https://worldtabletennis.com/results?selectedTab=SCORES