2019. 04. 18. Megújult Nyírbátor honlapja

Regisztrálással még több információhoz lehet hozzájutni. www.nyirbator.hu/belepes

2021. 05. 03. ÚJRANYITOTT A SÁRKÁNY FÜRDŐ

Újranyitott a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, ahol mától közfürdőként is fogadják a vendégeket. Így az úszóedzéseket látogató sportolók és a gyógyászati kezelésekre érkezők mellett, védettségi igazolvánnyal bárki látogathatja a fürdőt.

2021. 04. 26. Megnyithattak a teraszok

Szombaton megnyithattak a teraszok. Ez az újranyitás második lépése. A vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek újranyitásával azonban a járványhelyzetre vonatkozó eddig hatályos védelmi intézkedések ugyanúgy érvényben maradtak. A kávézók, éttermek, kocsmák a boltokhoz hasonlóan este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási korlátozás kezdete este 11-re módosult.

2021. 04. 12. TOVÁBB CSEPEREDIK A CSEPERERDŐ

Tovább cseperedik a Csepererdő! Pénteken ültethetik el az újabb facsemetéket a családok újszülött gyermekük tiszteletére. Nyírbátor város vezetése három évvel ezelőtt döntött erről a lehetőségről. A Széna réti tó partján évente két ültetés alkalmával összesen kb. 70 új fát ültetnek el a szülők. „A kezdeményezés célja, hogy a Nyírbátorban születő gyermekek itt nőjenek fel, és itt alapítsanak családot, illetve a városban képzeljék el a jövőjüket” – fogalmazott Máté Antal, polgármester 2018-ban.

2021. 04. 09. TÁMOGATJÁK AZ ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÓKAT

Jelentős összeggel, 600 ezer forinttal támogatják a feltételeknek megfelelő, első lakáshoz jutókat Nyírbátorban. Arra kérik az érintetteket, amennyiben tervezik a támogatás igénylését, tartsák be a rendeletbe foglalt időpontokat.

2021. 03. 12. MA 10 POZITÍV TESZT

Folyamatosan nő a betegek száma Nyírbátorban is.

2021. 03. 11. VÁLTOZATLANUL ÜZEMEL A VÁROSI PIAC

VÁLTOZATLANUL ÜZEMEL A VÁROSI PIAC

A megszokott nyitva tartás mellett üzemel továbbra is a nyírbátori városi piac. Az általános maszkhasználat itt is érvényben van.

2021. 03. 08. ZAVARTALANUL MŰKÖDIK A FÜRDŐGYÓGYÁSZAT

Nem érintik a Sárkány Fürdőben működő fürdőgyógyászat szolgáltatásait a legfrissebb járványügyi szigorítások. Ezek miatt egyetlen, az elmúlt hetekben már igénybe vehető kezelés sem marad el. Sőt, a folyamatos fertőtlenítésnek köszönhetően, a következőkben akár újabb szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a betegek.

2021. 02. 23. CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSA

Nyírbátor polgármestere kiírta a városi civil szervezetek támogatására a pályázatot. Ebben az évben 42 millió forint jut a kulturális-sport és civil szervezetek támogatására.

2021. 02. 17. Nyári szünet – Kerekerdő Óvoda, Napsugár Bölcsőde

A fenntartónak február 15-ig kell meghatározni a gyermekintézmények nyári zárva tartását.

2020. 09. 24. Többszáz embernek segített a járványhelyzet ideján a szociális szolgálat

A tavasszal kialakult járványhelyzet idején közel félszázan végeztek segítő munkát a Szociális Szolgálatnál. A már meglévő tapasztalatok alapján, ha szükséges, átcsoportosítással, a következő időszakban is megoldják az akár több száz segítségre szoruló, illetve ellátott látogatását.

2020. 09. 22. URBACT – A VÁROSFEJLESZTŐ PROJEKT

Lakossági felhívást adott ki Nyírbátor az Urbact-program keretében. Az Urbact egy 2002 óta működő úgynevezett „Jó gyakorlat átadó” EU-s projekt. A Pop Up Nyírbátor elnevezésű kezdeményezés célja az itt élők ötleteinek kipróbálása, a város nem pénzbeli támogatása mellett.