2020. 09. 21. Járványügyi intézkedések Nyírbátorban

A Kerekerdő székhely, valamint a Százszorszép tagóvodában érkezéskor és távozáskor egy gyermeket egy szülő kísérhet be az épületbe, szájmaszkban. A Nyitnikék tagóvodába nem mehetnek be a szülők.

2020. 06. 05. Barna kukát kapnak a háztartások

A március 31. és a november 30-a közötti időszakban szállítják el a lakosságtól a zöldhulladékot. Mostantól nem zsákban, hanem edényzetben történik majd ennek a hulladéknak a gyűjtése. A barna kukák átvételének feltétele a közszolgáltatóval fennálló élő szerződés a rendszeres díj megfizetése mellett. A szolgáltatóval zajló egyeztetések és az igényfelmérések után szelektív hulladékgyűjtő edényeket is kapnak a háztartások. Az igényeket a varosuzemeltetes@nyirbator.hu email címen várják.

2020. 05. 19. Egyszerűsített engedélyköteles eljárások az átmeneti időszakra

Könnyítéseket tesz lehetővé egyes engedélyköteles eljárásoknál a veszélyhelyzet idejére egy hétfőn életbe lépett kormányrendelet. Viszont 18 ügycsoport esetén nem lehet alkalmazni az egyszerűsített eljárást. Szerkesztőségünket Badics Ildikó, jegyző tájékoztatta a részletekről.

2020. 05. 06. Zajlanak a szűrővizsgálatok országszerte

Május 6-án, szerdán Nyírbátorban is szerveztek a járvánnyal kapcsolatos szűrővizsgálatokat a Kulturális Központ egyik helyiségében. A lakosság megnyugtatását is szolgáló tájékoztatástól sajnos központi utasításra elzárkóztak a vizsgálatot végzők. A Bátor Média így részleteket nem tud közölni a kezdeményezést illetően.

2020. 04. 26. Véradások, adománygyűjtések, támogató segítségnyújtás

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete ezekben az időkben is ellátja feladatait. Legfontosabb tevékenységei közül továbbra is a véradások szervezése, az adománygyűjtés és a támogató segítségnyújtás állnak az első helyeken. Szerkesztőségünket a szervezet megyei igazgatója tájékoztatta. Gurály Edina elmondta: elsősorban szakmai szervezetekkel tartják a kapcsolatot. Így az önkormányzatokkal, a Megyei Védelmi Bizottsággal, az Országos Mentőszolgálattal. Velük szakmai együttműködések körvonalazódnak az előrehaladó járványhelyzet kezelésében.

2020. 04. 14. Online zajlanak az óvodai beiratkozások

Jelenleg az óvodai beiratkozásoknál is az online felület használata jelent megoldást a szülők számára. Az óvodák várják a szülők jelentkezését, hiszen a hetekben történő megkeresések alapján tudnak tervezni a következő nevelési évre. Ebben az évben több probléma is nehezíti a helyzetet. Szerkesztőségünket Veres Jánosné, a Nyírbátori Kerekerdő Óvoda vezetője tájékoztatta.

2020. 04. 03. Változások a temetői rendben

A szokásos rendben történnek a temetések ezekben a hetekben is, de kérik, hogy minél kevesebben vegyenek részt a temetési szertartásokon. Korlátozni kell a megjelentek számát a közvetlen hozzátartozókra. Ebben az évben az eddigi halálesetek száma egyébként jelentősen elmaradt a tavalyi számadathoz képest. Egyértelműen kevesebb temetés volt tehát 2020-ban, mint 2019 hasonló időszakában.

2020. 01. 22. Új területi vezető a vöröskeresztnél

A Magyar Vöröskereszt Nyírbátori Szervezete élére új területei vezető került 2019-ben. Serbánné Szondi Ágnes fél éve vette át elődje tevékenységi körét. A korábbi területi vezető 27 évig irányította a nyírbátori irodát.

Véradásszervezés, elsősegély tanfolyamok, adományok gyűjtése – ezek a legfontosabb feladatai a Magyar Vöröskereszt területi szervezeteinek. Az egyébként széles keretek között mozgó tevékenységi körrel bíró szervezet helyi irodáját Nyírbátorban a Szentvér utcán találja a lakosság. A Nyírbátori Szervezethez 24 település tartozik.

2019. 08. 17. Saját porta - saját feladat

A legtöbb ingatlantulajdonos igyekszik rendezett, szép környezetet teremteni maga és családja számára lakhelyén. Ráadásul a településről is egy jó vélemény alakul ki azáltal, hogy virágos és gondozott portákat látnak a járókelők, a városba érkező vendégek. Több porta azonban gazos, gondozatlan, pedig ezek tisztán tartása országos,miniszteri rendeletek által kötelezően előírt feladat.