2020. 04. 03. A lakosság is kérheti a szociális szolgálat segítségét

Kötelező szociális feladataik mellett önként vállalt feladatokat is ellátnak a Szociális Szolgálat munkatársai Nyírbátorban. A járvány megjelenése óta kialakult helyzetben az itt dolgozók nemcsak saját ellátottjaik számára nyújtanak segítséget.

2020. 03. 27. MSZP-BALOLDALI FORDULAT

Az országjárás után ma is kijelenthető, hogy a szocialisták változatlanul a legjobb, leginkább működő szervezetekkel rendelkeznek az egész országban, állítja Tóth Bertalan az MSZP elnöke. A szocialisták szakítanak az eddigi neoliberális szociáldemokrata politikával, amely inkább vette figyelembe az elitek érdekeit, mint a hagyományos baloldali szavazók törekvéseit. A pártelnökkel Nagy Miklós beszélgetett.

2020. 01. 21. URBACT - 2020

Nemzetközi rendezvény helyszíne volt az egykori 2-es Iskola épülete. Ezúttal az Urbact nevet viselő, az Európai Unió által létrehozott program érkezett a városba. A két napos januári konferencia konkrét témája az integrált városfejlesztés speciális megközelítése a Re-GrowCity projektcsoportban. A „Re-growCity” – vagyis a „Város Újraélesztése” - hálózat feladata az, hogy a helyi képességekre építve olyan eszközöket fejlesszen ki, amelyek megállítják és megfordítják a hosszú távú társadalmi, gazdasági és környezeti hanyatlást. A csoportban hat másik európai település mellett hazai kisvárosként Nyírbátor kapott szerepet.

2019. 12. 15. Régészeti kutatások az elkerülő nyomvonalán

Még októberben megkezdődött az elkerülő út nyomvonalának kijelölése, és a kijelölt rész régészeti feltárása. A Jósa András Múzeum munkatársai a feltárási munkák során már néhány nap után egy szarmata település nyomaira bukkantak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az év végéig befejeződnek a régészeti kutatások, és a jövő év tavaszán elindulhat a tulajdonképpeni beruházás.

2019. 12. 15. Köszöntötték a szociális dolgozókat

Sokszor erőn felül teljesítenek a szociális szolgálat munkatársai. A szociális munka napján a köszönő szavak mellett elismeréseket is átadtak az intézmény dolgozóinak Nyírbátorban. 

2019. 12. 15. Bekötötték a térfigyelő kamerákat a rendőrségre

Nyírbátor leginkább veszélyeztetett részeit is ma már kamerák figyelik. A városi térfigyelő rendszert nemrégiben összekötötték a rendőrséggel. A részletekről Dobos Tibor, alezredest (Nyírbátori Rendőrkapitányság) kérdeztük.

2019. 12. 15. Polgárvédelmi gyakorlat Nyírbátorban

Katasztrófahelyzetet modelleztek Nyírbátorban a novemberben megtartott polgárvédelmi gyakorlaton. A szimulált tűzeset a város egyik, vegyi anyagokkal dolgozó üzemében történt. 

2019. 08. 31. Letették a Széna réti lakópark alapkövét

Ünnepélyes keretek közt tették le a Széna réti lakópark alapkövét. A júliusi szerződéskötés után hivatalosan is elindult az a folyamat, amelynek első ütemében 71 önkormányzati bérlakást alakítanak ki. A beruházást egy milliárd forintos keretből valósítja meg a kivitelező.

2019. 08. 09. Támogatják az első lakáshoz jutást

Rendkívüli testületi ülés keretében döntött a Nyírbátori Önkormányzat a helyben élő fiatalok első lakáshoz jutásának támogatásáról. A határozat 2019. augusztus 5-től érvényes.

2019. 05. 16. Forma, stílus, hagyomány

Ha késve is, de végre olyan kormányzati szabályozás született, amelyek célja, hogy valamilyen ízlés-rendszerbe tereljék az építkezőket, átalakítókat, felújítókat. Nyírbátorban is elkészült az ehhez szűkségek Településképi Arculati Kézikönyv. Marosán Andrea főépítésszel arról beszélgettünk, hogy az új szabályozás mire terjed ki, illetve, hogy vajon hozhat-e látványos javulást Nyírbátorban.

2019. 04. 26. Aszfaltozzák a Széchenyi utcát

Augusztus 31-ig befejezik a Széchenyi utca aszfaltozását. Mivel az elmúlt években nem sikerült pályázati úton megvalósítani a beruházást, a város úgy döntött, hogy saját forrásból oldja meg azt. Az előkészületi munkálatok már hetek óta zajlanak. A részletekről Balla Jánosné, önkormányzati képviselő (MSZP) tájékoztatta szerkesztőségünket.

2019. 04. 11. KÖZEL 600 MILLIÓ MÁR A „KASSZÁBAN”

 

Erre az évre 1.9 milliárd forint helyi adóbevétellel számol a nyírbátori önkormányzat. A március 15-i határidőre az időarányos részt nagyrészt a befizetés rovatban könyvelhették, tudtuk meg Badics Ildikótól.