2019. 04. 22. TÖRTÉNELMI PERSPEKTÍVA

Szinte minden évben van valamilyen jubileum a városban és ezek ünneplése erősíti a nyírbátoriakat abban, hogy egy komoly történelmi hagyományokkal bíró, de a jelenben is szilárdan álló és a jövőt jól tervező városnak a polgárai. Máté Antal polgármester még azt is hozzáteszi, hogy ez egy szerethető város, és erre a településre büszkék lehetnek a lakói. 

2019. 04. 06. Csepererdő

Szombaton hangulatos kis műsor (a Nyírbátori magyar-angol kéttannyelvű diákjai) vezette fel azt, a lassan hagyománnyá nemesedő eseményt, amely a félévben születettek örömére rendezett faültetés a Cseperdőben, a Szénaréti tó mellett.

2019. 04. 01. Bírósági ülnökök jelölését várják

Jelölőszervezetek, illetve magánszemélyek is javasolhatnak 30 és 70 év közötti személyeket bírósági ülnöknek. A képviselőtestület döntése után a megválasztottak négy évig segíthetik a bírósági döntéseket az illetékes bíróságon.

2019. 03. 22. A tisztesség, a becsület, az emberség díja

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti Díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ rendezvényét március 21-én, az Antirasszista Világnapon tartották a Nyírbátori Kulturális Központban.

2019. 03. 20. Folytatódik a járdaépítési program

Idén tavasszal folytatódik a járdaprogram a városban. Ebben az évben 2500 méter járdaszakasz építését tervezi az önkormányzat. Már érkeznek az árajánlatok, március végén a konkrét munkák is elkezdődnek.

2019. 03. 18. Idén Nyírbátorban adják át a Radnóti díjat

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ ünnepi rendezvényét március 21-én, az Antirasszista világnapon tartják a Nyírbátori Kulturális Központban. 

2019. 03. 18. Bejegyezték az új nyírbátori polgárőr szervezetet

Hivatalosan is bejegyezték az új nyírbátori polgárőr szervezetet. Az egyesület a jövőben tevőlegesen részt kíván venni a város kiegyensúlyozott közbiztonságának fenntartásában. Az egyesület létrehozása hiánypótló lépés volt a településen.

2019. 02. 07. Fórum az alapítványi iskoláról

„Az az alapvető cél, hogy olyan területeket próbáljunk meg lefedni, ahol az államnak, vagy az önkormányzatnak nincs igazi terepe, és ezért az ottani véleményekről, érdekekről nem is lehet valós információnk.”.. mondja Máté Antal a Nyírbátor Jövőjéért Egyesület létrehozásáról. Nagy Miklós interjúja.

2019. 01. 16. Nincsenek nyitott kérdések

„Szoktak politikusok arról beszélni, hogy micsoda kormányzati segítséget kapott Nyírbátor, hogy munkahelyek jöjjenek létre. A városban ez azért történhetett meg, mert az elmúlt 15 évben a város több, mint 2 milliárd Ft-t tett bele az ipari park fejlesztésébe, hogy ide nagy cégek települjenek és legyenek munkahelyek.” mondja Máté Antal polgármester. A riporter Nagy Miklós

 

2021. 08. 12. ANTITEST TESZT: ÓRIÁSI AZ IGÉNY

A teszteltetők több, mint felénél nem mutatott ki antitestet az antigén gyorsteszt az első önkormányzati szűrésen Nyírbátorban.

2021. 06. 08. KOMFORTOSABB IDŐSOTTHON

Ma már, az eddig elvégzett szakipari munkáknak is köszönhetően, lényegesen élhetőbb lett a nyírbátori Idősotthon.

2021. 06. 02. IFJÚSÁG ÚT: NYÁRON SZÉLESÍTIK

Aszfaltoznak és a járdákig térkövet raknak az Ifjúság úton.