2019. 06. 21. JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

2019. 05. 16. LEHETŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG

A megyében nincs még egy olyan város, amelynek a gazdasága – lakosságarányosan – olyan mértékben nőtt volna, mint a most 740 éves Nyírbátoré. A város ipari kapacitása, Nyíregyháza után, a második legnagyobb a megyében. A 2002-ben – 2003-ban kezdődő ipari beruházási kedv, szinte töretlenül folytatódik napjainkban is, s következményeként, több, mint ötezren dolgoznak az ipari parkban.

2019. 05. 08. Nívódíjat kapott a Rosenberger

2018. évi Építőipari Nívódíjban részesült

2019. 05. 01. Átadták a Fáy utcai körforgalmat

Több mint 200 millió forintból sikerült kialakítani Nyírbátorban a legújabb körforgalmat, amit egy addig igen veszélyes csomópontba álmodtak meg már több évvel ezelőtt. Az elmúlt években megháromszorozódott a forgalom ebben a csomópontban, amely olyan városrészeket köt össze, ahol óvodák, iskolák működnek nagy lakótelepekkel. Emiatt a reggeli időszakban és a munkaidő végén, a délutáni órákban kialakult állapotot ma már remekül levezényli az új körforgalom. A Fáy utcai beruházást kedden adták át ünnepélyes keretek között.

2019. 04. 22. TÖRTÉNELMI PERSPEKTÍVA

Szinte minden évben van valamilyen jubileum a városban és ezek ünneplése erősíti a nyírbátoriakat abban, hogy egy komoly történelmi hagyományokkal bíró, de a jelenben is szilárdan álló és a jövőt jól tervező városnak a polgárai. Máté Antal polgármester még azt is hozzáteszi, hogy ez egy szerethető város, és erre a településre büszkék lehetnek a lakói. 

2019. 04. 06. Csepererdő

Szombaton hangulatos kis műsor (a Nyírbátori magyar-angol kéttannyelvű diákjai) vezette fel azt, a lassan hagyománnyá nemesedő eseményt, amely a félévben születettek örömére rendezett faültetés a Cseperdőben, a Szénaréti tó mellett.

2019. 04. 01. Bírósági ülnökök jelölését várják

Jelölőszervezetek, illetve magánszemélyek is javasolhatnak 30 és 70 év közötti személyeket bírósági ülnöknek. A képviselőtestület döntése után a megválasztottak négy évig segíthetik a bírósági döntéseket az illetékes bíróságon.

2019. 03. 22. A tisztesség, a becsület, az emberség díja

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti Díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ rendezvényét március 21-én, az Antirasszista Világnapon tartották a Nyírbátori Kulturális Központban.

2019. 03. 20. Folytatódik a járdaépítési program

Idén tavasszal folytatódik a járdaprogram a városban. Ebben az évben 2500 méter járdaszakasz építését tervezi az önkormányzat. Már érkeznek az árajánlatok, március végén a konkrét munkák is elkezdődnek.

2019. 03. 18. Idén Nyírbátorban adják át a Radnóti díjat

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ ünnepi rendezvényét március 21-én, az Antirasszista világnapon tartják a Nyírbátori Kulturális Központban. 

2019. 03. 18. Bejegyezték az új nyírbátori polgárőr szervezetet

Hivatalosan is bejegyezték az új nyírbátori polgárőr szervezetet. Az egyesület a jövőben tevőlegesen részt kíván venni a város kiegyensúlyozott közbiztonságának fenntartásában. Az egyesület létrehozása hiánypótló lépés volt a településen.

2019. 02. 07. Fórum az alapítványi iskoláról

„Az az alapvető cél, hogy olyan területeket próbáljunk meg lefedni, ahol az államnak, vagy az önkormányzatnak nincs igazi terepe, és ezért az ottani véleményekről, érdekekről nem is lehet valós információnk.”.. mondja Máté Antal a Nyírbátor Jövőjéért Egyesület létrehozásáról. Nagy Miklós interjúja.