2019. 12. 17. MÁTÉ vs MÁTÉ

. Ma már nehezebben megy az átállás. Sokszor, a magánéletemben, amikor aztán tényleg lehetnék viccesen laza, nem mindig sikerül. Előfordul, hogy a barátok jegyzik meg, lehetek végre lazább, mert ott nem polgármesterként vagyok jelen. Nem úgy van, hogy a hivatalban leveszem a zakót és ottmarad vele együtt a polgármester is. Igyekszem, de nem könnyű ez. Máté Antal polgármesterrel Nagy Miklós beszélgetett.

2019. 06. 21. JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

2019. 06. 21. JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

2019. 05. 16. LEHETŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG

A megyében nincs még egy olyan város, amelynek a gazdasága – lakosságarányosan – olyan mértékben nőtt volna, mint a most 740 éves Nyírbátoré. A város ipari kapacitása, Nyíregyháza után, a második legnagyobb a megyében. A 2002-ben – 2003-ban kezdődő ipari beruházási kedv, szinte töretlenül folytatódik napjainkban is, s következményeként, több, mint ötezren dolgoznak az ipari parkban.

2019. 05. 08. Nívódíjat kapott a Rosenberger

2018. évi Építőipari Nívódíjban részesült

2019. 05. 01. Átadták a Fáy utcai körforgalmat

Több mint 200 millió forintból sikerült kialakítani Nyírbátorban a legújabb körforgalmat, amit egy addig igen veszélyes csomópontba álmodtak meg már több évvel ezelőtt. Az elmúlt években megháromszorozódott a forgalom ebben a csomópontban, amely olyan városrészeket köt össze, ahol óvodák, iskolák működnek nagy lakótelepekkel. Emiatt a reggeli időszakban és a munkaidő végén, a délutáni órákban kialakult állapotot ma már remekül levezényli az új körforgalom. A Fáy utcai beruházást kedden adták át ünnepélyes keretek között.

2019. 04. 22. TÖRTÉNELMI PERSPEKTÍVA

Szinte minden évben van valamilyen jubileum a városban és ezek ünneplése erősíti a nyírbátoriakat abban, hogy egy komoly történelmi hagyományokkal bíró, de a jelenben is szilárdan álló és a jövőt jól tervező városnak a polgárai. Máté Antal polgármester még azt is hozzáteszi, hogy ez egy szerethető város, és erre a településre büszkék lehetnek a lakói. 

2019. 04. 06. Csepererdő

Szombaton hangulatos kis műsor (a Nyírbátori magyar-angol kéttannyelvű diákjai) vezette fel azt, a lassan hagyománnyá nemesedő eseményt, amely a félévben születettek örömére rendezett faültetés a Cseperdőben, a Szénaréti tó mellett.

2019. 04. 01. Bírósági ülnökök jelölését várják

Jelölőszervezetek, illetve magánszemélyek is javasolhatnak 30 és 70 év közötti személyeket bírósági ülnöknek. A képviselőtestület döntése után a megválasztottak négy évig segíthetik a bírósági döntéseket az illetékes bíróságon.

2019. 03. 22. A tisztesség, a becsület, az emberség díja

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti Díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ rendezvényét március 21-én, az Antirasszista Világnapon tartották a Nyírbátori Kulturális Központban.

2019. 03. 20. Folytatódik a járdaépítési program

Idén tavasszal folytatódik a járdaprogram a városban. Ebben az évben 2500 méter járdaszakasz építését tervezi az önkormányzat. Már érkeznek az árajánlatok, március végén a konkrét munkák is elkezdődnek.

2019. 03. 18. Idén Nyírbátorban adják át a Radnóti díjat

2019-ben Nyírbátort választotta a Radnóti díj átadásának helyszínéül a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A MEASZ ünnepi rendezvényét március 21-én, az Antirasszista világnapon tartják a Nyírbátori Kulturális Központban.