2023. 08. 22. HELYI ÉRTÉK

A ház vezetője is érzi még a helyiek bizonytalanságát, de a legtöbb esetben inkább a reményét, hogy ez az intézmény úgy szolgálja a várost, hogy közben akár több helybeli termelő, alkotó és kézműves megcsinálja a szerencséjét

2023. 06. 29. ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

A képviselő-testületi ülésen több helyen módosították a költségvetést, többek között beemelték az idősek lakóparkjának a tervezési költségeit.

2023. 06. 29. MEGALAKULT AZ IDŐSÜGYI KEREKASZTAL

Június 27-én megalakult az idősügyi kerekasztal, amely rendszeresen konzultál az önkormányzati vezetéssel az időseket érintő fontosabb ügyekről.

2023. 06. 16. In memoriam Németh Attila

Hosszan tartó betegség következtében 2023. június 2-án 69 éves korában elhunyt Németh Attila, Nyírbátor Város volt alpolgármestere.

2023. 06. 16. Jelentős fejlesztés az Inkubátorházban

Több mint fél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat egy TOP-os pályázaton az Inkubátorház és Szolgáltató Központ bővítésére.

2023. 06. 16. Harmadik hely az OTP és a TÖOSZ pályázatán

Az OTP Bank és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége pályázatot hirdetett önkormányzatok számára, melynek célja, a helyi gazdaság élénkítése és a fentarthatóság előmozdítása volt. Ezen a pályázaton a nyírbátori önkormányzat a harmadik helyen végzett.

2023. 06. 16. RÉGI ADÓSSÁGOK, ÚJ FEJLESZTÉSEK

Beérett az elmúlt évek, háttérben végzett óriási munkája, hiszen nem véletlen az, hogy ilyen sikeresen szerepel a város a pályázatokon. Ezt csak azzal lehetett elérni, hogy szakmailag kifogástalan minőségű pályázatokat kellett készíteni, amelyek a legmagasabb minősítést érték el.

2023. 06. 16. ELADJÁK AZ ÖNKORMÁNYZATI ÜZLETHELYISÉGEKET

Az „ezeréves álom”, akár így is mondhatnánk a nyírbátori önkormányzat üzlethelyiségek bérlőinek régi vágyát, mármint, hogy adja már el végre az önkormányzat ezeket az évtizedek óta bérelt üzleteket. Kétségtelen tény, hogy erős lehetett a nyomás és alkalmanként a kísértés is, hogy tegyék pénzzé a „családi ezüstként” is számon tartott üzleteket.  

2023. 06. 16. TÁVFELÜGYELET

 A riasztórendszerek persze önmagukban is hasznosak, de a 3900 Ft-os havi díjú Távfelügyeleti díj igazi minőségi változás az emberek vagyonvédelmében, nem is beszélve az ehhez társuló nyugalomról.