2023. 10. 13. SZAGOS NAPOK II.

„Minden olyan felszólalás, minden olyan megmozdulás pozitívnak tekinthető, ami a szaghatás megszüntetésére irányul.” Ezzel a mondattal nyitni egy, a szagos napok egyik felelősének tartott cég tulajdonosától akár meglepőnek is számítana. De valójában nincs ebben semmi meglepő.

2023. 10. 11. ELFOGYOTT A TÜRELEM

Nyírbátorban évtizedes gond, hogy sokszor és nagyon büdös van. Ez olyannyira irritálja a lakosságot, hogy idén, október 13-án már egy lakossági demonstrációval jelzik: Vége a türelemnek! A városban, illetve a város határában több mezőgazdasági cég is működik, mely cégek nagy valószínűséggel felelősek abban, hogy itt sok-sok napra ül Nyírbátorra, mint bűzlő borz után a csak nehezen elviselhető levegő.

2023. 09. 29. KÉT ÉVE NYITOTTÁK MEG A TISZTELETBELI KONZULÁTUST NYÍRBÁTORBAN

Az első és eddig egyetlen vidéki tiszteletbeli konzulátusát Nyírbátorban nyitotta meg a Moldáv Köztársaság.

2023. 08. 31. KÖZEPES NYÁRI SZEZON

Általában is romlott a strandok-fürdők látogatottsága, és a körben nem igazán kivétel a nyírbátori Sárkányfürdő sem. Ebben nyilván közrejátszik a bődületes infláció, a családi jövedelmek elosztásában a más priorítások előtérbe kerülése.

2023. 08. 31. KUTYÁS GONDOK

Magyarországon rengetegen tartanak - kitűnő körülmények között - kutyát. Ugyanakkor nagyon sokan fittyet hánynak a közösségi együttélés szabályaira, miközben persze a "házi kedvenccel" sem törődnek.

2023. 08. 29. UKRAJNAI GYEREKEK NYÍRBÁTORBAN

Balatonakali felé 44 ukrán gyerek állt meg augusztus 7-én délelőtt Nyírbátorban, akik megnézték a várost. A gyerekek a budapesti 18. kerületi önkormányzat meghívására jöttek Magyarországra, a kerület Balatonakalin lévő táborában pihentek egy hetet.

2023. 08. 29. ÚJRA ITTHON

Augusztus 19-én tartották meg az Elszármazottak találkozóját a városközpontban azokkal a már rég nem helyi lakosokkal, akik erre a meghívó szóra jöttek ismét Nyírbátorba. A program a Bátori korzóval, helyi zenészek koncertjével zárult.

2023. 08. 29. VÁROSI KITÜNTETÉSEK 2023

Augusztus 18-án átadták az önkormányzat által odaítélt városi kitüntetéseket a polgármesteri hivatal dísztermében. Idén is színes a paletta, amivel gyakorlatilag lefedik Nyírbátor társadalmát.

2023. 08. 28. HATVANASOK TALÁLKOZÓJA

Évfolyam találkozót szerveztek a nyírbátori gimnáziumban 1981-ben érettségizettek, akik idén hatvan évesek. A négy párhuzamos osztály - az orosz és matematika tagozat, a biológia tagozat, az általános tagozat, illetve a cipős tagozat – együtt kezdeményezte az első évfolyam találkozót.

2023. 08. 22. HELYI ÉRTÉK

A ház vezetője is érzi még a helyiek bizonytalanságát, de a legtöbb esetben inkább a reményét, hogy ez az intézmény úgy szolgálja a várost, hogy közben akár több helybeli termelő, alkotó és kézműves megcsinálja a szerencséjét