2020. 04. 16. VÁLSÁGKEZELÉS

A gazdasági csomag kicsi, nem konzisztens és a célok sem egyértelműek. Ráadásul úgy hiányzik belőle a szociális érzékenység, hogy közben óriási mértékben nő a munkanélküliség. A kormány április 06-án bejelentett válságkezelő csomagjáról, még azon a napon készült a beszélgetés Veres János volt pénzügyminiszterrel. A riporter Nagy Miklós

2020. 04. 16. JÁRVÁNYHELYZET

Az ipari parkban működő nyírbátori cégek teljes kapacitással mennek és inkább dolgozókat vennének fel, semhogy elbocsátások lennének. A városi kisvállalkozásoknál, vagy például az önkormányzat saját cégénél viszont komoly pénzügyi problémák keletkeztek, illetve a gazdasági gondok még fokozódhatnak. Mindezek ellenére Máté Antal polgármester szerint a város, mint munkáltató szeretné megtartani a kb. 500 önkormányzati érdekkörbe tartozó munkahelyet, illetve megőrizni a város lakosságát érintő támogatásokat. A riporter Nagy Miklós

 

2020. 04. 01. Nyírbátorban is tapsoltak a hétköznapi hősökért

A nyírbátoriak az erkélyekről, az ablakokból tapsolva fejezték ki köszönetüket mindazoknak, akik nap mint nap, az élet számos területén dolgoznak értünk, egészségüket is kockáztatva.

2020. 03. 27. Költségvetés: mozgástér mindig van

Költségvetés: mozgástér mindig van

Csökkentjük a közfoglalkoztatási keretünket, akkor az embereket – tetszik, nem tetszik – átirányítjuk a tényleges munkaerőpiacra. De persze, közben mi még segítjük is ezeket az embereket, hogy képesek legyenek elhelyezkedni. Ez egy jó tendencia. Az elmúlt 5 évben 540 főről, 2020-ra 38 közfoglalkoztatott lesz a városban. Ez egyedülálló, talán még az országban is.

Máté Antal polgármesterrel Nagy Miklós beszélgetett

2020. 02. 09. SZEMÉLYI DÖNTÉSEK, PÉNZEK, PÁLYÁZATOK

Új alpolgármestere van a városnak, és pályázatot írtak ki a Városfejlesztő és Működtető Kft igazgatói állására is.Ezek mellett még az idei költségvetést terhelő kormánypárti politikai játszma költségeiről is beszélgetett Máté Antal polgármesterrel Nagy Miklós

2019. 12. 17. MÁTÉ vs MÁTÉ

. Ma már nehezebben megy az átállás. Sokszor, a magánéletemben, amikor aztán tényleg lehetnék viccesen laza, nem mindig sikerül. Előfordul, hogy a barátok jegyzik meg, lehetek végre lazább, mert ott nem polgármesterként vagyok jelen. Nem úgy van, hogy a hivatalban leveszem a zakót és ottmarad vele együtt a polgármester is. Igyekszem, de nem könnyű ez. Máté Antal polgármesterrel Nagy Miklós beszélgetett.

2019. 06. 21. JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

2019. 06. 21. JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

2019. 05. 16. LEHETŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG

A megyében nincs még egy olyan város, amelynek a gazdasága – lakosságarányosan – olyan mértékben nőtt volna, mint a most 740 éves Nyírbátoré. A város ipari kapacitása, Nyíregyháza után, a második legnagyobb a megyében. A 2002-ben – 2003-ban kezdődő ipari beruházási kedv, szinte töretlenül folytatódik napjainkban is, s következményeként, több, mint ötezren dolgoznak az ipari parkban.

2019. 05. 08. Nívódíjat kapott a Rosenberger

2018. évi Építőipari Nívódíjban részesült