2021. 02. 24. Ma 13 koronavírusos beteget szűrtek Nyírbátorban

Hétfőn és szerda délutánonként 16-17 óra között továbbra lehet Covid-19 gyorstesztet végeztetni a nyírbátori orvosi ügyeleten, ahol a városi szociális szolgálat munkatársai végzik szűrést. A mai lakossági szűrésen a jelentkező 22-ből 10 embernél pozitív lett a teszt eredménye.

2021. 02. 22. KÖLTSÉGVETÉS 2021

„A szolidaritási hozzájárulás 250 millió Ft-al rontja a tavalyi évhez képest a helyzetünket. Azt már talán mindenki tudja, elvonták a gépjárműadó korábban bennünket illető részét, ez újabb 50 millió Ft, és a gazdaság visszaeséséből következően, még kb. 300 millió Ft iparűzési adócsökkenéssel is kalkulálunk. Beszélnünk kell még a saját cégekről, ahol, csak a bevételkiesés miatt is kb. 100 millió Ft mínusz keletkezik”… mondja Máté Antal polgármester, aki, mindezek ellenére, úgy látja, hogy sikerült olyan költségvetést készíteni, amivel tartani lehet Nyírbátor versenyelőnyét a megyében. A riporter Nagy Miklós  

2021. 02. 22. ÁPRILISTÓL A VÁROS MŰKÖDTETI AZ IDŐSOTTHONT

„Egy embernél már az is komoly változást hozhat, ha azt érzi, hogy rá mindig figyelnek, hogy őt fontosnak tartják, hogy vele kommunikálnak rendszeresen. A szakmaiság és az emberség sokszor megelőzi az anyagiakat. Ebben az ott lévő kollégák is partnerek.” mondja Bodóné Erős Rózsa a Nyírbátori Szociális Szolgálat vezetője az Idősotthon átvételével kapcsolatban. A riporter Nagy Miklós

2021. 01. 18. FELELŐSEN NYÍRBÁTORÉRT

„ Valamikor május-június környékére várják a szakemberek, hogy megfordul a trend, több lesz a vakcina, mint az igény. Akkor jön el a mi időnk, hogy a szabadpiacon próbáljunk beszerezni engedélyezett vakcinát” mondta Máté Antal, aki szerint alaposan fel lehet gyorsítani az oltást, ha az önkormányzat tudna vásárolni oltóanyagot. Nagy Miklós interjúja.

2020. 05. 22. Az élet megy tovább

„ Az volt az igazán fontos számomra, hogy a családok a mindennapi életükön ne érezzék a gondokat, már amiben valamilyen anyagi szerepe van az önkormányzatnak. Gondolok itt ösztöndíjakra, támogatásokra. Az sem jöhet szóba, hogy embereket bocsássunk el” mondja Máté Antal, akit Nagy Miklós kérdezett.

2020. 05. 22. Tizenöt milliárdos fejlesztés az Unilevernél

„Megértem a lakosság aggályát, amely egy vegyi gyár esetében természetes. Persze, ha ez a lakosság pontosan ismerné, hogy mi és hogyan történik a gyártás során, sokkal nyugodtabb lenne. A mi gyárunk egy XXI. századi üzem, tele kontroll-rendszerekkel mondja a vegyipari gyár igazgatójaB uus Viktor.

2020. 04. 25. Elkezdődött a kerékpárút építés

Három ütemben valósul meg a belterületi kerékpárút építése.

2020. 04. 25. Két utcát is felújítottak a járvány idején

Befejezték a Bákonyikert és a Balassi Bálint, régi nevén Zalka Máté utca rekonstrukcióját.

2020. 04. 25. Jól halad a bérlakásprogram

Több mint 50 %-os készültségben vannak a Szénaréti bérlakások. Az első lakók már ősszel beköltözhetnek.

2020. 04. 25. #MARADJOTTHON

A kijárási korlátozás betartására ösztönzik a nyírbátoriakat többek között a város volt polgármesterei, díszpolgárai, orvosok, egészségügyben dolgozók, sportolók, fiatalok és idősek.

2020. 04. 16. VÁLSÁGKEZELÉS

A gazdasági csomag kicsi, nem konzisztens és a célok sem egyértelműek. Ráadásul úgy hiányzik belőle a szociális érzékenység, hogy közben óriási mértékben nő a munkanélküliség. A kormány április 06-án bejelentett válságkezelő csomagjáról, még azon a napon készült a beszélgetés Veres János volt pénzügyminiszterrel. A riporter Nagy Miklós