2021. 03. 19. ÖNKORMÁNYZATI TESZTELÉS- 40 ÚJ BETEG

A rövid héten is sok az új beteg a városban. A lakossági szűrésen, minden 4. teszt pozitív lett.  A  11. heti teszteléseken 40 fertőzöttet szürtek ki a Városi Szociális Szolgálat munkatársai.

2021. 03. 19. HA MEGNYÍLNAK A LEHETŐSÉGEK NYÍRBÁTOR KÉSZEN ÁLL

Előkészítettünk számos programot, s a megfelelő csatornákon keresztül, ezeket már el is juttattuk a kormányzathoz. Ma 8 olyan projektünk van összeállítva, amelyek összköltségvetése, darabonként meghaladja az 1 milliárd forintot.

2021. 03. 11. JÓ MINŐSÉGŰ MASZKOT OSZT AZ ÖNKORMÁNYZAT

Csütörtökön délután önkéntesek és képviselők, hivatalnokok és könyvtárosok, Kft dolgozók és sokan, összesen 84 ember indul el Nyírbátor utcáin és házhoz viszik a tényleg védelmet jelentő un. FFP2 típusú maszkokat

2021. 03. 10. HARMADIK HULLÁM: NŐNEK A SZÁMOK

Szerdán 16 új beteget eredményezett az önkormányzati tesztelés. A Nyírbátori LSE labdarugócsapat a hétvégi fordulót elhalasztja, mert szerdán 3, hétfőn 1 játékosnál lett pozitív a  Covid 19 teszt.

2021. 03. 09. SZÉLESÍTIK A TESZTELTEK KÖRÉT/DURVA SZÁMOK

Terjed a járvány, egyre többen teszteltetnek az önkormányzati tesztelőpontokon. A  város vezetése felére, 1500 forintra csökkentette a nyírbátori állandó lakosok szűrésének az árát.

2021. 03. 01. Ma 11 újabb beteget szűrtek ki

Március elsejétől  ismét rendszeresen szűrik a nyírbátori oktatási intézmények dolgozóit is.

2021. 02. 24. Ma 13 koronavírusos beteget szűrtek Nyírbátorban

Hétfőn és szerda délutánonként 16-17 óra között továbbra lehet Covid-19 gyorstesztet végeztetni a nyírbátori orvosi ügyeleten, ahol a városi szociális szolgálat munkatársai végzik szűrést. A mai lakossági szűrésen a jelentkező 22-ből 10 embernél pozitív lett a teszt eredménye.

2021. 02. 22. KÖLTSÉGVETÉS 2021

„A szolidaritási hozzájárulás 250 millió Ft-al rontja a tavalyi évhez képest a helyzetünket. Azt már talán mindenki tudja, elvonták a gépjárműadó korábban bennünket illető részét, ez újabb 50 millió Ft, és a gazdaság visszaeséséből következően, még kb. 300 millió Ft iparűzési adócsökkenéssel is kalkulálunk. Beszélnünk kell még a saját cégekről, ahol, csak a bevételkiesés miatt is kb. 100 millió Ft mínusz keletkezik”… mondja Máté Antal polgármester, aki, mindezek ellenére, úgy látja, hogy sikerült olyan költségvetést készíteni, amivel tartani lehet Nyírbátor versenyelőnyét a megyében. A riporter Nagy Miklós  

2021. 02. 22. ÁPRILISTÓL A VÁROS MŰKÖDTETI AZ IDŐSOTTHONT

„Egy embernél már az is komoly változást hozhat, ha azt érzi, hogy rá mindig figyelnek, hogy őt fontosnak tartják, hogy vele kommunikálnak rendszeresen. A szakmaiság és az emberség sokszor megelőzi az anyagiakat. Ebben az ott lévő kollégák is partnerek.” mondja Bodóné Erős Rózsa a Nyírbátori Szociális Szolgálat vezetője az Idősotthon átvételével kapcsolatban. A riporter Nagy Miklós

2021. 01. 18. FELELŐSEN NYÍRBÁTORÉRT

„ Valamikor május-június környékére várják a szakemberek, hogy megfordul a trend, több lesz a vakcina, mint az igény. Akkor jön el a mi időnk, hogy a szabadpiacon próbáljunk beszerezni engedélyezett vakcinát” mondta Máté Antal, aki szerint alaposan fel lehet gyorsítani az oltást, ha az önkormányzat tudna vásárolni oltóanyagot. Nagy Miklós interjúja.

2020. 05. 22. Az élet megy tovább

„ Az volt az igazán fontos számomra, hogy a családok a mindennapi életükön ne érezzék a gondokat, már amiben valamilyen anyagi szerepe van az önkormányzatnak. Gondolok itt ösztöndíjakra, támogatásokra. Az sem jöhet szóba, hogy embereket bocsássunk el” mondja Máté Antal, akit Nagy Miklós kérdezett.