2021. 02. 23. Márciusban indul a közmunkaprogram

Idén tovább csökken a közmunka programokban foglalkoztatottak száma Nyírbátorban.

2021. 02. 16. VÖRÖS KÓD-HAJLÉKTALANOK

Egyelőre még érvényben van a hideg időjárás miatt elrendelt vörös kód, aminek következtében a szociális szolgálat nappal is nyitva tartja az éjjeli menedékhelyet .

2020. 09. 21. Hamarosan beköltözhetnek az első bérlők a Széna réti lakásokba

Október 14-e a tervezett átadási ideje a Szénaréti-tó környékén épülő lakóparkban kialakított 71 önkormányzati bérlakásnak. A vállalkozó ekkorra fejezi be a beruházás első ütemét. A képviselőtestület pedig a szeptember 30-ai testületi ülésen tárgyal majd az új lakásrendelet részleteiről. Szerkesztőségünknek Böszörményi Ágnes, ügyintéző adott tájékoztatást.

2020. 09. 19. NEHEZÍTETT PÁLYÁN

Idén az volt a cél a saját dolgozóinknál, hogy senkit ne küldjünk el, de arra ma nem lehet számítani az önkormányzati szférában, hogy lehetnek többlet juttatások. Arra is figyeltünk, hogy ezt egységesen kezeljük. Az önkormányzat berkein belül nem lesz különbség dolgozó és dolgozó között” 

2020. 09. 19. „Nem szeretem azt a szót, hogy cigány.”

Állítom, hogy meg van az akarat, hogy dolgozzanak. Ugyanakkor, az a szűrőrendszer, amin keresztül bejuthatnának a gyárakba, sokszor, szinte áthághatatlan akadálynak bizonyul. 

2020. 07. 08. MÉG VÁRJÁK A KÉRELMEKET A LEENDŐ BÉRLŐKTŐL

Továbbra is várják a kérelmeket a polgármesteri hivatalban azoktól, akik a Széna réti lakóparkban szeretnének lakást bérelni. Mivel a kivitelezési munkálatok csúsztak, a lakók előreláthatóan ősz végén költözhetnek be a bérlakás program keretében elkészülő 71 lakásba.

2020. 06. 19. A VÉDŐNŐKET KÖSZÖNTÖTTE A VÁROS

Nyolc körzetben kilenc védőnő végzi munkáját Nyírbátorban. A Védőnők Nemzetközi Napja alkalmából a város és a szociális szolgálat vezetése közösen köszöntötte a hölgyeket. 

2020. 04. 14. FÜRDŐFELÚJÍTÁS – MÉG HETEKIG TARTANAK A MUNKÁLATOK

A Sárkány fürdő valamennyi dolgozója azon dolgozik ezekben a napokban, hetekben, hogy a szezon indulásakor megújult, ragyogó külsővel fogadhassák vendégeiket. A fürdő nem zárt be. Az igazgató úgy fogalmazott: „most talán azokat az apróbb szépítési feladatokat is el tudják látni, amikre máskor nem jutott idő”. A Bátor Médiát Belus Tamás, fürdőigazgató tájékoztatta.

2020. 04. 05. Nem szünetel az iskolai étkeztetés az OC-ban

A nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola konyháján továbbra is folyik a munka, a konyha üzemel. A Nyírbátori Gazdasági és Szolgáltató Intézmény igyekszik a családok életét azáltal is megkönnyíteni, hogy az eredetileg iskolai tanítási napoknak minősülő időszakban biztosítja az intézményi étkeztetést a tanulók számára.

2020. 04. 03. Több buszjárattal szállítják a dolgozókat

Augusztus végéig minden szabadidős tevékenységgel kapcsolatos utazási foglalást lemondtak a térség egyik legnagyobb buszos cégénél. A napi munkába utazó dolgozók szállítása viszont változatlanul működik. A nyírbátori ipari parkban lévő cégek dolgozói és a buszsofőrök védelme érdekében pedig több járat indul a korábbiakhoz képest.