2019. 04. 02. BÖLCSŐDEBŐVÍTÉS NYÍRBÁTORBAN

 

Egy hamarosan induló fejlesztéssel duplájára, azaz 48 férőhelyesre bővítik a nyírbátori bölcsődét. Az elmúlt években, az ipari parkban történt beruházásoknak köszönhetően, ezres nagyságrendben keletkeztek új munkahelyek a városban. Ennek, illetve a munkaerőhiánynak és a családi kultúra folyamatos változásának az egyik következménye, hogy sok kismama, gyermeke 3 éves kora előtt visszamenne  dolgozni, vagy vállalna munkát.

2019. 04. 02. Újabb faültetés lesz a Csepererdőben

Tavasszal újabb facsemetékkel gyarapodik a Csepererdő a Nyírbátorban született gyerekek tiszteletére.

2019. 03. 22. TARTALOM ÉS FORMA

Amikor kialakul az ellenzéki minimum, hogy milyen értékrend fogadható el mindegyik ellenzéki erő számára és ehhez társul majd, hogy egy győztes választások után mit kell tenni már másnap, azonnal magától értetődő lesz a forma, amiben közösen lép fel az ellenzék a Fidesz ellen, Tóth Bertalannal az MSZP elnökével Nagy Miklós beszélgetett

2019. 03. 21. Május 26 EP választás

A Nemzeti Választási Iroda április ötödikéig minden magyar választópolgárnak kiküldi a választási értesítőt, tájékoztatta olvasóinkat Badics Ildikó Nyírbátor jegyzője. Aki a határidőig nem kapja meg ezt az értesítést, akkor a polgármesteri hivatalban, a helyi választási irodánál érdeklődhet.

2019. 03. 20. Csúcstechnológia a mozgásszervi betegeknek

A próbaüzem után végre ismét lehet mágneses terápiára is járni a nyírbátori Sárkányfürdő gyógyászati részlegében.

2019. 03. 18. Kérdőívvel mérték fel a lakosság igényeit

A nemrégiben alakult Nyírbátor Jövőjéért Egyesület legfontosabb célja, hogy a városban tervezett infrastrukturális fejlesztések véglegesítésénél szem előtt tartsák a lakosság érdekeit. Emiatt kérték például az érdeklődőket egy olyan kérdőív kitöltésére is, amely a hamarosan induló bérlakás programmal kapcsolatos.

2019. 02. 11. Nagyobb beleszólást kapnak a civilek

Széles társadalmi keresztmetszetű egyesület lépett színre Nyírbátorban. A Nyírbátor Jövőjéért Egyesület arra vállalkozik, hogy a legégetőbb, legsürgetőbb ügyeket vitassa meg minél szélesebb körben és a levont tanulságokkal szembesítse a város döntéshozóit. 

2019. 01. 16. Adóellenőrzés

Növelik az adóellenőrzések számát Nyírbátorban. Ebben az évben legalább 30-50 vállalkozásnál, illetve vállalkozónál számíthatnak a polgármesteri hivatal adóellenőrének a látogatására. Nem feltétlenül a bírságolás a cél, de azt mindenképpen szeretnék elérni, hogy a helyi gazdaság szereplői maximálisan tartsák be a vonatkozó jogszabályokat. Badics Ildikó jegyzővel Nagy Miklós készített interjút.

2017. 06. 12. Kormányhoz fordul a polgármester

„ Ami jelenleg az országos politikában történik, az egyáltalán nem segít az itt élő emberek jövőképének kialakításában, a fiatalok itt tartásában, az ő egzisztenciájuk kialakításában, megalapozásában. Ez egy teljesen elhibázott és rossz politika.”

2017. 06. 13. Helmeczy pert nyert Simon Miklós ellen

Ha egyszer nem választják meg, abban a pillanatban le kell ellene folytatni azt az eljárást, amely most még fel van függesztve.”Jogosulatlan gazdasági előnyszerzés és más cselekmények miatt.” Öt vádlottat már elítéltek abban az ügyben. Őt nem adta ki az országgyűlés, holott köztörvényes ügyről van szó.