2021. 06. 02. Fürdőbelépőt kapnak az óvodások és az iskolai tanulók

Hétvégén nyit a strand. Egyébként a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő látogatóinak száma folyamatosan nő és ebben jelentős szerepe van annak, hogy a Romániában kiadott védettségi igazolvány birtokában is jöhetnek a vendégek. A Nyírbátori Önkormányzat a város összes óvodásának, általános és középiskolásának csoportonként, osztályonként egyszeri, ingyenes belépőt biztosít.
 
 
 
 
 
 

2021. 04. 19. MA MÁR ISKOLÁBAN AZ ALSÓSOK

Hétfőtől ismét az iskolában tanulnak az alsós diákok. A z iskolai rendbe már beletartozik, hogy hőmérőzés után és maszkban léphetnek be az intézmény területére. A pedogógusok túlnyomó része már megkapta az első védőoltást, de sokakban ott van a félelem, hogy még megfertőződhetnek.

2020. 04. 24. Élmény lesz ez a suli

A Leonardo Media Akadémia (LMA) tagintézményeként fog működni a nyírbátori alapítványi iskola. Jelenleg folynak a munkálatok a Szentvér utcai épületben, hogy szeptembertől elindulhasson a tanév az alsó tagozattal. Tágas és színes belső terek várják majd a leendő diákokat. Liptákné Lekli Ágnest, az LMA szakmai vezetőjét és Karászi Csillát, az iskola igazgatónőjét kérdeztük.

2020. 02. 09. EGYETEMI KÉPZÉS NYÍRBÁTORBAN

A város ipari potenciálja, a térségben élő fiatalok igénye szinte magától értetődővé tette, hogy ideje megszervezni az egyetemi képzést is Nyírbátorban. A Nyírbátori Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ pontosan erre a válasz. Ha elegendő az igény, szinte bármelyik egyetem képzését is el lehet hozni ide. A Nyírbátori KFKK igazgatójával Zichyné Belinszky Katalinnal Nagy Miklós készített interjút

2019. 02. 06. Nyírbátori ösztöndíj

Nyírbátor önkormányzata ebben a tanévben meghirdetett egy ösztöndíj programot, kifejezetten hátrányos helyzetű, általános iskolás diákok számára. Erre tanulmányi, sport és művészeti alapon lehetett pályázni és nem feltétlenül csak kiemelkedő tanulmányi eredményt produkáló gyerekek indulhattak eséllyel. Az első körben még nem tudták betölteni az ötvenes keretet, mert nem volt elég pályázó. Pedig a feltételek nem túl erősek, miközben a tíz hónapon keresztül elnyerhető, havi 10000 Ft. kifejezetten sokat segíthet a nyertes gyerekek körülményeinek javításában. Levendáné dr Lengyel Valériát, az önkormányzat bizottsági elnökét Nagy Miklós kérdezte.

2021. 06. 07. KÖZLEKEDÉSI VETÉLKEDŐ

Egyre többen használják a kétkereküt, közlekedésre és sportra is. A sok biciklis sokszor kerülhet veszélyes szituációba. A veszélyes helyzetek elkerülését, kivédését már gyerekkorban tanulni kell!

2021. 03. 09. SOKAN IGÉNYELNEK EBÉDET AZ ÖNKORMÁNYZATI KONYHÁRÓL

A hétfőtől érvényes újabb szigorítások alapján minden óvodás és iskoláskorú gyermek a digitális oktatás szerint tanul saját otthonában. Már több mint 400-an igényelnek ebédet naponta a nyírbátori önkormányzati konyháról. Az igénylők száma folyamatosan nő.

2021. 02. 24. TUDÁSÉLMÉNY

TUDÁSÉLMÉNY

Hírek a Kéttannyelvűből

 

   A Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium valamint a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola  a magyar kultúra napja tiszteletére online megyei versmondó versenyt hirdetett két kategóriában. Iskolánk öt lelkes diákja nevezett be erre a versenyre. 

2021. 02. 15. Óvodai beiratkozás áprilisban

Az utóbbi években folyamatosan csökken a születések száma hazánkban. Az óvodai beiratkozások alkalmával jól látható, hogy nem születik annyi gyerek, mint amennyire az óvodáknak szüksége lenne. A helyzet Nyírbátorban is hasonló.

2020. 09. 19. TÖRTÉNELMI PILLANAT

Többen is történelminek nevezték a szeptember negyedikei eseményt, amikor Nyírbátorban megnyitották az első, egyetemi tanévet. Ezt, a város jövőjével kapcsolatos, egyelőre még szinte beláthatatlan következményekkel járó képzést alig egy év alatt sikerült megszervezni.