2020. 02. 03. Egyetemi képzés indul Nyírbátorban

Mérnökinformatikus és vidékfejlesztési agrármérnök képzésre várják a hallgatók jelentkezését a Nyírbátorban, szeptemberben induló egyetemi képzés keretében. 

2019. 12. 15. Helyi szociális ösztöndíjak

Két éve hozta létre az önkormányzat a hátrányos helyzetű családban élő gyerekek tanulmányi, művészeti és sport ösztöndíját. Évente 50 tanuló részesülhet ebben a típusú támogatásban. A beérkezett pályázatokról egy pontrendszer alapján dönt az oktatási és kulturális bizottság. A pontrendszert a bizottság az iskolák pedagógusaival konzultálva alakította ki.

A Bátor Média érdeklődésére Levendáné Dr. Lengyel Valéria, az oktatási és kulturális bizottság tagja, az OKSI korábbi elnöke adott részletes tájékoztatást a helyben élő és tanuló diákok támogatását célzó ösztöndíj pályázatról. 

2019. 08. 17. Dupla létszámmal indul a bölcsőde szeptembertől

Duplájára, vagyis 48 főre bővült a nyírbátori Napsugár Bölcsőde befogadóképessége. A fejlesztés és a bővítés a karbantartási munkálatokkal egy időben fejeződött be. Jelenleg egy-két szabad hely van már csak a bölcsődében.

2019. 04. 22. Kéttannyelvűs gyerekek lengyel-magyar testvériskolai találkozója Rawa városában

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően intézményünk, a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános iskola 24 tanulója, három pedagógus kíséretében 5 napot tölthetett Lengyelországban március 25-29. között. 

2019. 03. 18. Prevenciós előadások az iskolákban

Prevenciós előadássorozat zajlik a nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában. Az előadásokat a Nyírbátori Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tartják. A hasznos és érdekes információkkal elsőként az alsó tagozatosokat keresték meg a szakemberek.

2019. 01. 17. A lengyel testvérváros diákjait fogadtuk a Kéttannyelvűben

 

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően iskolánk november 12-16. között 15 lengyel kisdiákot és három pedagógust látott vendégül, akik Rawa Mazowieckából, Nyírbátor lengyelországi testvérvárosából érkeztek intézményünkbe