2021. 02. 16. 20 éves a megyei sportévkönyv

2001-ben jelent meg az első olyan sportévkönyv, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sportéletét mutatta be. A krónikaszerű évkönyvet 2021-ben már 20. alkalommal adták ki. Ahogyan az elsőben, úgy az utolsóban is olvashatunk Nyírbátorról. A városban zajló sportélet minden esztendőben produkált eddig olyan eredményeket, vagy változásokat, illetve érdekességeket, amelyek által Nyírbátor minden egyes sportévkönyvbe bekerült.  

2021. 02. 16. A bátori Dragon Ice 2021-ben Single Race

Idén sem maradnak nyírbátori téli kihívás nélkül az extrém sportolók. A Dragon Race ismert téli futama valamennyi versenyző számára maradandó élményt jelentett az elmúlt években. Így akik végigcsinálták a Dragon Ice pályáját valamelyik évben, bizonyára visszavágynak erre a különleges helyre. Sokakban bizonyára a versenypálya végét jelentő meleg vizes, szabadtéri gyógymedence maradt meg leginkább, hiszen aki teljesítette a kihívást, az ebben a medencében ért célba tulajdonképpen. Idén a Sárkány Fürdő területe nem használható, de a verseny elnevezéséből is kitűnő egyéni küzdelmek helyszíne így is változatos akadályokkal tűzdelt. A szervezők ezúttal a strand előtti erdőben és a régi kertészet területén alakíthatták ki az extrém versenypályát. A futam teljesítésére négy napot jelöltek meg a szervezők, de a nagy érdeklődés miatt megnyitották a február 27-i versenynapot is.

2020. 09. 22. Jól szerepeltek a nyírbátori lovasok az ügyességi versenyeken

Ügyességi versenyeken vettek részt a nyírbátori lovasok több szeptemberi hétvégén is. Összesen több mint 20 gyermek képviselte a Nyírbátori Lovassport és Hagyományőrző Egyesületet az újfehértói majd a nyíregyháza-orosi versenyeken. A gyerekek szívesen járnak ezekre a programokra, szeretnek versenyezni, miközben természetesen gyakorolnak, látnak másokat lovagolni és rutint szereznek a későbbi megmérettetésekre.

2020. 09. 22. Országos bajnok az „A” kategóriájú kettes fogathajtó megyei csapat

Vecsésen az akadályhajtás versenyével szeptember első hétvégéjén befejeződött a XXIV. Vecsés kupa - Nemzetközi, Nemzeti fogathajtó verseny, amely egyben a 2020 évi magyar egyéni és csapatbajnoki döntő volt.Ragyogóan szerepeltek a megyei hajtók az országos döntőn, ahol 76 induló mellett a fogatversenyekre nem jellemző nagyszámú közönség jelent meg.

2020. 06. 14. A SPORTÁG CSÚCSA

Egy régi elképzelés egyre inkább kezd valósággá válni.  Nem kis elszántság, sok-sok győzködés és utánajárás, Csekő Sándor elkötelezettsége, fanatizmusa és makacssága kellett ahhoz, hogy az amúgy tényleg rangos nyírbátori asztalitenisz klub egy valóságos edző és versenyközpontot kapjon. 

2020. 06. 05. Újra nyitva a sportpálya

Május 4-én, másfél hónapos kényszerszünet után újra látogatható a városi sportpálya. A létesítmény valamennyi korosztály számára ingyenesen kínál lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére. A kültéri pályák mellett viszont a konditerem havibérlettel, a fedett műfüves pálya napijeggyel látogatható. A sportpálya üzemeltetője a nyár második felére sporttábort szervez gyerekek számára. Szerkesztőségünket Erdei Zoltán, üzemeltető tájékoztatta.

2020. 01. 22. Hamarosan itt a második téli kihívás

20200222 - Ez az érdekes számsor az idei nyírbátori extrém futóverseny téli futamának dátuma. A város már évekkel ezelőtt magasra helyezte a lécet, amikor életre hívta a Dragon Race elnevezésű akadály futóversenyt, már elsőre is magas színvonalon. Az egyre népszerűbb, erőt és embert próbáló kihívások között a nyírbátori kezdeményezést már jegyzik, így a sportág szerelmesei időben értesülnek a versenykiírásokról. A téli futam tavalyi bevezetésével pedig évente már két alkalommal indulnak meg a Sárkány fürdő felé a tettre kész versenyzők.

2019. 08. 31. Egész évben várja majd a lakosságot a sportpálya

Átadták a munkaterületet a kivitelező számára a karbantartást és funkcióbővítést is magába foglaló munkálatok elkezdéséhez a városi sportpályán. A jelenleg már a nyírbátori önkormányzat által működtetett sportpályán mintegy 50-60 millió forintos keretből valósítják meg a sport- és szabadidős területrészek fejlesztését célzó beruházást.

2019. 08. 10. BÁTORI SPORTNAPOK - 2019

A hagyományos strandröplabda tornán 20 csapat mérkőzött, a 3. Dragon Race akadály-futóversenyen bőven 400 fölötti versenyző rajtolt el. Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégi sportnapokat. A két sportág mellé idén becsatlakozott a Széna réti tónál megrendezett horgászverseny is.

2019. 06. 21. Újratervezés…

Aki sokat autózik idegen helyeken, az sokszor hallhatta már a navigációs készülékéből a fenti kijelentést, ami azt jelenti általában, hogy eltévedtünk és a készülék új útvonalat keres annak érdekében, hogy célba érjünk. Azonban ha napjainkban a nyírbátori labdarúgásról beszélünk, baljós jelentéssel bír ez a szó.

2019. 04. 25. SPORTFEJLESZTÉSEK NYÍRBÁTORBAN

Ami konkrétan a szabadidő eltöltéséhez kínált tereket illeti, abban éppen mostanában is feltűnő igyekezet tapasztalható, látványos eredményekkel. Ilyen például a megújult Ifjúsági és Családi Kuckó továbbfejlesztése, illetve felújítása és korszerűsítése, de ebbe a körbe tartozik bizonyos sportlétesítmények fejlesztése, vagy azok finanszírozásában a város részvétele.